Кейк с портокалови корички и бял шоколад


Кейк с портокалови корички и бял шоколад
Снимка: Polka dot kitchen

Този неустоимо вкусен десерт от нашата приятелка Polka dot kitchen съчетава класическите за сезона портокали и бял шоколад, които си партнират прекрасно. Десертът е безглутенов, като може да замените бадемовото брашно и с друго ядково или например от овес или овес и кокос.

Необходими продукти за тавичка 10х30 см.:

За кейка:

3 яйца

70 гр сурова тръстикова захар

40 гр кокосова захар

125 гр бадемово брашно

2 с.л. кокосово масло

2 портокала, сок и кора

1 ч.л. сода за хляб

½ ч.л. бакпулвер

За заливката:

200 гр бял шоколад

2 с.л. крема сирене

2 с.л. кокосово мляко, кен (твърдата част)

За украса:

Мандарини, портокалови корички и листенца мента

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200С градуса без вентилатор.

В миксер/купа смесете последователно: яйцата със захарта, след което добавете портокаловия сок и кората, брашното, содата, бакпулвера и накрая размекнатото кокосово масло (на стайна температура).

Изсипете в тавичка за кекс, намаслена с кокосово масло и застлана с хартия за печене.

Печете около 20 минути на възможно най-ниско ниво във фурната. Извадете от фурната и от формата заедно с хартията. Оставете да се охлади.

През това време на водна баня (или в микровълнова) разтопете 200 гр бял шоколад. Добавете към него кокосово мляко, след което крема сиренето и разбъркайте до хомогенна смес.

Когато кейкът е охладен до стайна температура, залейте с шоколадовата смес и украсете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама