Кето пай с тиква


Кето пай с тиква
Снимка: supichka.com

Тиквата е идеална за приготвянето на кето десерти, какъвто е и този пай с бадемово брашно. Тази рецепта е истинска находка, която ви дава възможност да си хапвате без угризения.

Необходими продукти:

За блата:

1 1/2 чаена чаша бадемово брашно

1/3 чаена чаша кокосово брашно

1/2 кафена лъжица сол

1 яйце

4 супени лъжици краве масло

1/2 чаена лъжица бакпулвер

За пълнежа:

1 1/2 чаена чаша пюрирана тиква

200 мл готварска сметана

4 супени лъжици еритритол

4 яйца

1/2 кафена лъжица сол

1/2 чаена лъжица канела

1/2 чаена лъжица джинджифил

1/4 чаена лъжица индийско орехче

1/4 чаена лъжица карамфил

2 броя ванилия

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кето пай с тиква и блат от бадемово брашно е подготовката на блата. Разбърквате в купа сухите съставки, а именно смесвате бадемовото брашно, кокосовото брашно, солта и бакпулвера. Стопявате кравето масло на водна баня, разбивате яйцето. Добавяте течните съставки към сухите и разбърквате добре, като омесвате тесто. На дъното на форма за кекс, най-добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, а върху нея разпределяте тестото за блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което изваждате и оставяте на страна, за да поизстине.

За получаване на пълнежа на тиквения пай, предварително трябва да сте приготвили пюрето от тиква. Може да сварите тиквата, или да я приготвите на пара, важното е да е напълно сварена, отцедена от излишната вода и пюрирана. Разбийте яйцата, добавете към тях пюрираната тиква, както и сметаната, заедно с предвиденото количество еритритол. Добавяте канелата, индийското орехче, карамфила, джинджфила и ванилията, след което разбърквате сместа и я изсипвате върху подготвения блат.

Печете кето пая с тиква и блат от бадемово брашно в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути. След като паят е готов го оставете във фурната на отворена врата за около 30 минути. Сервирайте тиквения пай, след като е напълно охладен.

Източник:  supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама