Класическа рецепта за хрупкава царска туршия


Класическа рецепта за хрупкава царска туршия
Снимка: iStock

Ако обичате туршии, със сигурност трябва да опитате тази рецепта за царска туршия заради голямото разнообразие от зеленчуци.

Необходими продукти:

5 кг камби, нарязани на четири

2 кг моркови, нарязани на кръгчета

2 кг карфиол, накъсан на парчета

2 л оцет

1,5 л вода

300 гр сол

550 гр захар

200 мл олио

6 гр черен пипер

5-6 дафинови листа

1 връзка целина

7-8 зърна бахар

Начин на приготвяне:

Камбите, морковите и карфиолът се смесват в голям съд. Добавят се солта и захарта, разбъркват се и се оставят да престоят 3-4 часа. Нареждат се в буркани, като помежду им се слагат листа от целина. Сокът, който се образува при разместване на зеленчуците, се смесва с оцета, водата, олиото, черния пипер, дафиновите листа и бахара, след което се възварява. След като изстине, се заливат бурканите, затварят се с капачки и се съхраняват на хладно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама