Класическа рецепта за хрупкава царска туршия


Класическа рецепта за хрупкава царска туршия
Снимка: iStock

Ако обичате туршии, със сигурност трябва да опитате тази рецепта за царска туршия заради голямото разнообразие от зеленчуци.

Необходими продукти:

5 кг камби, нарязани на четири

2 кг моркови, нарязани на кръгчета

2 кг карфиол, накъсан на парчета

2 л оцет

1,5 л вода

300 гр сол

550 гр захар

200 мл олио

6 гр черен пипер

5-6 дафинови листа

1 връзка целина

7-8 зърна бахар

Начин на приготвяне:

Камбите, морковите и карфиолът се смесват в голям съд. Добавят се солта и захарта, разбъркват се и се оставят да престоят 3-4 часа. Нареждат се в буркани, като помежду им се слагат листа от целина. Сокът, който се образува при разместване на зеленчуците, се смесва с оцета, водата, олиото, черния пипер, дафиновите листа и бахара, след което се възварява. След като изстине, се заливат бурканите, затварят се с капачки и се съхраняват на хладно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички