Коледни кето джинджифилови сладки


Коледни кето джинджифилови сладки
Снимка: iStock

Тъй като кето режимът на хранене в момента е голям хит, днес ще ви покажем как да си приготвите джинджифилови сладки за Коледа, без да нарушавате диетата си.

Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. (250 гр) фино смляно бадемово брашно, плюс още за поръсване

1/4 ч.ч. (25 гр) фино смляно кокосово брашно

1 с.л. джиджифил на прах

1 с.л. канела на прах

3/4 ч.л. карамфил на прах

1/2 ч.л. прясно настъргано индийско орехче

1/2 ч.л. сода

1/4 ч.л. сол

170 гр масло, разтопено

1/3 ч.ч. (70 гр) подсладител (например еритритол)

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете бадемовото брашно, кокосовото брашно, джинджифила, канелата, карамфила, индийското орехче, содата за хляб и солта. В друга голяма купа разбийте маслото и подсладителя, около 2 минути. Добавете сухите съставки към маслената смес и отново разбъркайте до получаването на хомогенно тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за поне 1 час или за една нощ.

Сложете лист хартия за печене в тава, след което поставете тестото отгоре, покрйте с друг лист хартия. Разточете тестото между двата листа, поръсете от двете страни с бадемово брашно, ако тестото е твърде лепкаво. Приберете в хладилник, докато тестото стегне (докато е все още между хартията за печене), около 30 минути.

След това внимателно отстранете горния лист, изрежете сладките с помощта на формички. Използвайте шпатула, за да ги прехвърлите в тава, отново покрита с хартия за печете.

Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато станат хрупкави и са започнали да стават златисти по краищата. Оставете ги да се охладят добре, преди да ги махнете от тавата.

По желание може да украсите сладките със смес от 1 ч.ч. (120 гр) подсладител на прах, 2 с.л. безе на прах (често използван като заместител на пресни яйчни белтъци) и 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама