Мързелива лютеница на фурна


Мързелива лютеница на фурна
Снимка: supichka.com

Семейната рецепта за лютеница е истинско съкровище. Тази мързелива лютеница на фурна е наистина гениална - много лесна, и вкусна.

Необходими продукти:

3 кг домати

4 кг чушки

2 кг патладжани

1 кг моркови

1 глава чесън

1/2 чаена чаша олио

3 супени лъжици захар

2 супени лъжици сол

1 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете на кубчета с приблизително еднакви размери. Обелете и почистете чесъна. В този момент имате два варианта за действие: Ако разполагате с кухненски робот, то смелете всички зеленчуци и ги изсипете в голяма и дълбока тава. Ако пък нямате под ръка робот, то изсипете всички зеленчуци, както са нарязани на кубчета в тавата. След като сместа е в тавата, добавете захарта, солта и разбъркайте.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете лютеницата. След като тя заври, намалете фурната на 170 градуса и оставете да ври, като периодично разбърквате. Варите докато лютеницата получи желаната от вас гъстота, за което трябва да са необходими около 4 часа. Тогава добавяте олиото и черния пипер, разбърквате добре и оставяте във фурната за около 20-тина минути.

След като лютеницата е сварена, идва моментът, в който трябва да я пасирате с блендер или кухненски робот. Ако предварително сте смлели зеленчуците, то не необходимо да пюрирате отново. Пробвайте как е на вкус и ако е необходимо, овкусете според вашите предпочитания. Пълните готовата лютеница на фурна в бурканчета, които стерилизирате, като заварите за около 10 минути.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама