Домашен конфитюр от ягоди


Домашен конфитюр от ягоди
Снимка: supichka.com

Докато все още сме в сезона на ягодите, днес ще ви предложим страхотна и лесна рецепта да запечатате вкуса на любимия плод за студените месеци.

Продукти:

1,5 кг пресни български ягоди

1 кг желираща захар

сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Отстранете дръжките на ягодите и ги измийте. Нарежете ги на четвъртинки. Най-дребните запазете цели.

Сложете ги в загрята тенджера, заедно с лимоновия сок и захарта и разбъркайте добре.

Изчакайте да кипне, след това малко намалете. Гответе без капак. През цялото време бъркайте и с лъжица отстранявайте розовата пяна от повърхността. Варете конфитюра 6-8 минути. Направете тест за готовност, като капнете капка върху студена чиния и проверите дали се разтича или втвърдява. Ако се втвърдява, значи е готов.

Налейте конфитюра още горещ в бурканчета.

Завинтете капачките и ги обърнете на обратно. Оставете ги сами да пукнат и да се вакуумират. Когато изстинат, са напълно готови.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама