Домашен конфитюр от ягоди


Домашен конфитюр от ягоди
Снимка: supichka.com

Докато все още сме в сезона на ягодите, днес ще ви предложим страхотна и лесна рецепта да запечатате вкуса на любимия плод за студените месеци.

Продукти:

1,5 кг пресни български ягоди

1 кг желираща захар

сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Отстранете дръжките на ягодите и ги измийте. Нарежете ги на четвъртинки. Най-дребните запазете цели.

Сложете ги в загрята тенджера, заедно с лимоновия сок и захарта и разбъркайте добре.

Изчакайте да кипне, след това малко намалете. Гответе без капак. През цялото време бъркайте и с лъжица отстранявайте розовата пяна от повърхността. Варете конфитюра 6-8 минути. Направете тест за готовност, като капнете капка върху студена чиния и проверите дали се разтича или втвърдява. Ако се втвърдява, значи е готов.

Налейте конфитюра още горещ в бурканчета.

Завинтете капачките и ги обърнете на обратно. Оставете ги сами да пукнат и да се вакуумират. Когато изстинат, са напълно готови.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички