Най-вкусната торта Гараш без захар


Най-вкусната торта Гараш без захар
Снимка: iStock

Необходими продукти:

За блатовете:

6 яйца, L

120 г орехи

30 г стевия на прах

2 ч.л. лимонов сок

1 пакетче ванилия

За крема:

35 г какао на прах

129 г краве масло

6 жълтъка

75 г стевия

70 г течна сметана

1/4 ч.л. канела

1 щипка сол

За декорацията - кокосови стърготини

Вижте още: Домашен чипс от тиквички за здрави деца

За блатовете

Фурната се загрява на 180 градуса без вентилатор. Орехите се поставят в малка тавичка и се затоплят на фурната за няколко минути (без да се запичат) - колкото да освободят аромата си, след което се мелят.

Белтъците се разбиват на твърд сняг, добавят се стевията, лимоновият сок и се разбиват отново за кратко. Белтъците се обединяват внимателно със смлените орехи с помощта на метална лъжица или шпатула. От сместа се пекат 4 блата в предварително застлана и намаслена форма с диаметър 20 см. Времето за печене е 10-12 минути - колкото леко да покафенеят, без да прегарят. Блатовете се изваждат върху решетка и се оставят да се охладят.

За крема:

Маслото се поставя в малък съд на ниска степен на котлона, докато се разтопи. Добавя се стевията и се разбърква добре. Маслото се дърпа от котплона и към него се прибавя какаото, канелата, солта и течната сметана, като се рабърква добре. Жълтъците се разбиват с миксер в огнеупорен съд и към тях се прибавя маслената смес. Съдът се поставя на водна баня и сместа се бърка, докато леко се сгъсти.

Готовият крем се дърпа от котлона и се преминава към сглобяването на тортата.

За слобяването

Първият блат се поставя върху плоска повърхност и се маже с 1/4 от крема. Редуват се блат и крем, като се завършва с крем. Тортата се докорира с кокосови стърготини и се поставя в хладилника за поне 3-4 часа, а най- добре за цяла нощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама