Не сте яли по-вкусни постни спаначени фалафели


Не сте яли по-вкусни постни спаначени фалафели
Снимка: Istock

Тези домашно приготвени спаначени фалафели са пълни с полезни хранителни вещества и ще превърнат вечерята ви в здравословно пиршество.

Необходими продукти за спаначени фалафели:

150 г бейби спанак

400 г консерва нахут, отцеден

1 скилидка чесън, наситнена

1 ч.л. смлян кимион

1⁄2 малка връзка магданоз, нарязана на ситно

2 с.л. обикновено брашно

1 с.л. зехтин, плюс допълнително за овалване

Вижте още: БЕЗ брашно: Бруни с тиква и шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Постелете тава с хартия за печене. Сложете всички съставки за фалафел, с изключение на зехтина, в кухненски робот и подправете леко. Пасирайте, докато получите груба смес.

Намажете леко ръцете си със зехтин, след това вземете 1 супена лъжици от сместа за фалафел, направете 16 топки и ги сложете върху тавата за печене. Натиснете всяка леко надолу с дланта на ръката си. Намажете с 1 супена лъжица зехтин и печете за 20-25 минути, докато стегнат и станат златисти, като обърнете по средата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама