Не сте яли толкова вкусен ябълков пай


Не сте яли толкова вкусен ябълков пай
Снимка: iStock

В сезона на ябълките - един неустоимо вкусен десерт.

За тестото:

500 гр пресято брашно

1 ч.ч. пудра захар

1 пакетче бакпулвер

125 гр краве масло

150 мл прясно мляко

1 яйце

В голяма купа обърквате всички продукти до получаването на меко тесто. Оставяте го за 40 минути в хладилник.

За плънката:

около 1 кг ябълки

150 гр стафиди

1/2 ч.ч. захар

120 мл бяло вино

1 с.л. канела

В голяма купа смесвате всички съставки.

ТИКВЕНА КРЕМ СУПА СЪС САМАРДАЛА

Начин на приготвяне:

Изваждате тестото от хладилника и го разделяте на две топки, като едната трябва да е по-голяма от другата.

По-голямата разточвате и слагате в кръгла форма, предварително намазнена с малко масло. Изсипвате плънката и разстилате равномерно. По-малката топка тесто също разточвате и поставяте отгоре върху плънката, прегъвате крайчетата, правите няколко резки и слагате в предварително загрята фурна на около 180 градуса да се пече отгоре и отдолу. Когато паят хване лек загар, намазвате отгоре с едно яйце, посипвате малко захар и оставяте пак да се пече.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама