Няма толкова вкусен брауни чийзкейк с къпини


Няма толкова вкусен брауни чийзкейк с къпини
Снимка: cooks-and-bakes.com

Този сладкиш от нашата приятелка Даниела Динева е 2 в 1. Ако сте любители на наситено шоколадовото брауни и почитатели на сочния чийзкейк, това определено ще ви хареса. Приготвяте двете смеси и печете заедно. Получава се плътен шоколадов вкус с мек нюанс на млечната смес.

Необходими продукти:

за брауни сместа:

170 г масло

4 яйца

220 г кристална захар

150 г брашно

30 г какао или 2 суп.л.

230 г черен шоколад (с над 60% какао)

1 ванилия

1/4 ч. л. сол

2 с.л. ликьор Калуа (Kahlua)

за чийзкейк сместа:

400 г крем сирене

3 жълтъка от яйца размер L

120 г пудра захар

1 ванилия

100 г замразени/пресни къпини (ако не разполагате с тях, можете да ги замените с друг плод или да ги пропуснете)

Начин на приготвяне:

Натрошете шоколада и заедно с маслото ги разтопете на водна баня. Към тях прибавете захарта, ликьора, какаото, ванилията, солта, брашното и яйцата. Разбийте хубаво с миксер. Тестото се изсипва в правоъгълна форма, на дъното на която сте поставили незалепваща хартия за печене.

Разбийте жълтъците с пудрата захар с миксер. Сложете крем сиренето и ванилията. Изсипете сместа върху шоколадовата смес. Добавете замразените плодове, като не ги размразявате предварително. Печете в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Оставете да се охлади добре, преди да поднесете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама