Класически Ню Йорк чийзкейк (ВИДЕО)


Класически Ню Йорк чийзкейк (ВИДЕО)
Снимка: Даниела Динева

Тази рецепта за чийзкейк Ню Йорк e класическа и с много балансиран вкус. Основата е с безглутенови бисквити, но ако нямате проблем с глутена, можете да използвате чаени или такива, които ви допадат.

Необходими продукти:

за основата:

200 г смлени с блендер безглутенови бисквити

125 мл разтопено масло

за крема:

3 опаковки крема сирене или 450 г

200 г заквасена сметана

200 г бяла кристална захар

4 големи яйца на стайна температура

2 ч.л. екстракт от ванилия

за целувчената глазура:

90 г белтъци на стайна температура (от 3 средни яйца)

180 г бяла кристална захар

щипка сол

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите с помощта на блендер или ги сложете в здрав плик и ползвайте точилка като ги притискате, за да станат на парчета. Разтопете маслото, сложете всичко в купа и разбъркайте бисквитите с маслото. Подгответе формата за печене, сложете пекарска хартия и изсипете сместа. Оформете борд по ръба като използвате ръцете си или с помощта на чаша притискате сместа. Приберете в хладилник.

В купа разбъркайте крема сиренето със захарта, добавете след това едно по едно яйцата и след всяко разбивайте на ниска скорост. Добавете заквасената сметана, ванилията. Изсипете върху бисквитената основа и печете на 130 С за около час и половина. Не отваряйте фурната, за да не се спука чийзкейка по средата. След като го изключите, открехнете фурната съвсем леко без да вадите чийзкейка от фурната. Оставете да се охлади вътре за около час, след което извадете на стайна температура.

За целувчената глазура:

Много е важно купата и бъркалките, в която разбивате целувчената глазура да бъде без никаква мазнина. Затова с помощта на кухненска хартия и малко оцет забършете купата и бъркалките. Ако е попаднал част от жълтъка на яйцето, също няма да се разбият белтъците на сняг и се опитайте да го извадите много внимателно. Ако не успеете, просто ползвайте други яйца, а тези оставете за нещо друго.

В купата на миксера сложете белтъците, които са на стайна температура. Започнете да разбърквате на ниски обороти, за да могат да се образуват балончета. Добавете щипката сол. След като се образуват балончета и сместа започне да се сгъстява, добавяйте лъжица по лъжица от бялата захар. Бъркайте непрекъснато докато се разтвори цялата захар. Сместа става гладка и лъскава.

Вземете пош и направете с помощта му целувки върху чийзкейка. Ако ви остане от сместа, изпечете целувки.

С помощта на кухненска газова горелка обгорете крайчетата на глазурата. Съхранявайте в хладилник до 3 дни.

Вижте как точно се приготвя в долното видео:

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама