Няма толкова вкусен зелник с домашни кори


Няма толкова вкусен зелник с домашни кори
Снимка: iStock

Сега е сезонът на киселото зеле, затова ви предлагаме да си направите вкусен зелник с него.

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. хладка вода

1 щипка сол

1 с.л. оцет

за плънката:

1 малка кисела зелка

1 к.ч. олио

масло за намазване на корите

Начин на приготвяне:

Замествате меко тесто от водата, солта, оцета и брашното. Омесвате тестото добре, разделяте го на 12 части, покривате ги с влажна кърпа и ги оставяте да престоят половин час на топло. После от всяко топче разточвате по една тънка кора. Разрязвате всяка кора на четири и последователно запичате леко всяко парче върху затопления котлон.

Отделно нарязвате зелката на ситно и я запържвате в сгорещената мазнина.

В намаслена тавичка разстилате част от препечените кори. Поръсвате отгоре с разтопено масло и разстилате част от плънката. После слагате отново кори, поръсвате с масло и разстилате плънка. Повтаряте така, докато свършат продуктите.

Най-горе покривате с кори. Поръсвате обилно с останалата мазнина и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама