Няма толкова вкусна агнешка дроб сарма


Няма толкова вкусна агнешка дроб сарма
Снимка: supichka.com

Агнешката дроб сарма е ястие, което е типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Може да бъде сервирана като вкусно основно ястие или като гарнитура към агнешкото на празничната великденска трапеза.

Необходими продукти:

1 кг агнешки дреболии (черен дроб, бял дроб, момици, черва)

1 чаена чаша ориз

1 връзка пресен лук

1 брой агнешко було

1 връзка магданоз

1 връзка джоджен

1/2 чаена лъжица черен пипер

3 яйца

600 грама кисело мляко

1/2 чаена чаша олио

1/2 чаена чаша

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени, изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути. Докато варите агнешките дреболии, измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте, докато оризът стане стъклен.

Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.

Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама