От стария тефтер: Хрупкави кисели краставички


От стария тефтер: Хрупкави кисели краставички
Снимка: iStock

Ако искате да си приготвите кисели краставички за зимата, тази рецепта е изпитана и ще ви хареса.

Необходими продукти за 24 буркана:

12 кг корнишони

2 литра оцет

400 гр сол

300 гр захар

10 гр черен пипер

250 гр лук (4-5 глави)

стъкчета от копър

6 литра вода

Начин на приготвяне:

На маринатата: Водата се възварява 1-2 минути заедно със захарта и солта, охлажда се и се смесва с оцета.

Краставичките се измиват, почистват се от дръжките и се нареждат плътно в буркани с вместимост 800 мл, в които предварително са поставени по няколко зърна черен пипер, стръкчета от копъра и парченца едро смлян кромид лук. След това се заливат с маринатата.

Напълнените буркани се затварят с капачки и се стерилизират в продължение на 15 минути (след завирането на водата).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама