От стария тефтер: Хрупкави кисели краставички


От стария тефтер: Хрупкави кисели краставички
Снимка: iStock

Ако искате да си приготвите кисели краставички за зимата, тази рецепта е изпитана и ще ви хареса.

Необходими продукти за 24 буркана:

12 кг корнишони

2 литра оцет

400 гр сол

300 гр захар

10 гр черен пипер

250 гр лук (4-5 глави)

стъкчета от копър

6 литра вода

Начин на приготвяне:

На маринатата: Водата се възварява 1-2 минути заедно със захарта и солта, охлажда се и се смесва с оцета.

Краставичките се измиват, почистват се от дръжките и се нареждат плътно в буркани с вместимост 800 мл, в които предварително са поставени по няколко зърна черен пипер, стръкчета от копъра и парченца едро смлян кромид лук. След това се заливат с маринатата.

Напълнените буркани се затварят с капачки и се стерилизират в продължение на 15 минути (след завирането на водата).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички