От тефтера на баба: Печена тиква с яйца и мляко


От тефтера на баба: Печена тиква с яйца и мляко
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1 кг тиква

180 гр захар

40 гр брашно

5 яйца

2 ванилии

1 л прясно мляко

150 гр орехи

пакетче канела

масло

Начин на приготвяне:

В тава карамелизирайте 30 гр захар, с която се облива дъното и част от стените ѝ. Нарежете тиквата на парчета и оваляйте в брашно. После подредете върху карамелизираната захар. Пригответе смес от яйцата, прясното мляко (охладено), захарта, ванилията, канелата и смлените орехи. С нея залейте тиквата. Отгоре поставете парченце масло. Печете в умерена фурна.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама