Печена тиква с яйца и прясно мляко


Печена тиква с яйца и прясно мляко
Снимка: iStock

Вижте как да направите този лесен сезонен десерт.

Необходими продукти за 5 порции:

1 кг тиква

100 мл олио

1 л прясно мляко

5 яйца

200 гр захар + 3-4 с.л. за поръсване

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Тиквата се измива, почиства се от кората и семките. Нарязва се на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка. Поръсва се с мазнината и 3-4 с.л. захар, 10-15 минути се пече в умерена фурна (160-180 градуса). След това се залисва със смес от разбитите яйца, прясното мляко, захарта, ванилията и отново се пече до готовност, около 40-50 минути (млечният крем трябва да стегне).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички