Пиле със сусам по азиатска рецепта


Пиле със сусам по азиатска рецепта
Снимка: iStock

Търсите ли апетитно ястие, което е не само лесно за приготвяне, но и невероятно вкусно? Не търсете повече от пиле със сусам! Тази рецепта съчетава крехки пилешки парчета с възхитителен сос и поръсени сусамови семена за перфектната хрупкавост.

Необходими продукти за сусаменото пиле:

За пилето

500 г пилешки гърди

1 яйце

3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер

2 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици царевично нишесте

1 чаша обикновено брашно

олио (за пържене)

сусам (за гарнитура)

пресен лук (за гарнитура)

За соса

пресен лук (нарязан, за соса)

олио (за соса)

1 чаша пилешки бульон

4 супени лъжици соев сос

3 супени лъжици кафява захар

3 супени лъжици кетчуп

1 супена лъжица бял оцет

1 супена лъжица сусамово масло

1/2 чаша вода

1 супена лъжица царевично нишесте

Вижте още: 3 здравословни маринати за пилешко месо

Начин на приготвяне

Подготовка на пилето

Започнете, като нарежете пилешките гърди на кубчета с размер на хапка и ги сложете в купа.

Добавете счукан чесън, соев сос, сол, черен пипер, яйце и царевично нишесте към пилешките кубчета. Разбъркайте всичко старателно, като се уверите, че парчетата пиле са добре покрити. Поръсете обикновено брашно върху пилешката смес, като се уверите, че всяко парче е равномерно покрито.

Загрейте тиган с достатъчно олио за пържене. След като олиото се загрее, внимателно добавете намачканите пилешки кубчета.

Запържете парчетата пиле, докато станат златистокафяви и хрупкави. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана.

Вижте още: Класическа рецепта за пиле Жулиен

Приготвяне на соса

В отделен тиган запържете нарязания на ситно пресен лук в малко олио, докато леко се карамелизира.

Добавете пилешки бульон, светъл соев сос, оцет, сусамово масло и кетчуп към задушения пресен лук. Разбъркайте кафявата захар, оставяйки я да се разтвори в сместа.

В малка купа смесете царевично нишесте и вода, за да създадете каша. След като сосът в тигана започне да къкри, изсипете кашата от царевично нишесте. Разбърквайте непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки.

Оставете соса да къкри за около 10 минути или докато се сгъсти до желаната консистенция, като разбърквате от време на време.

Смесване

Към соса в тигана се добавят запържените пилешки кубчета, трябва да се покрият равномерно.

Прехвърлете сусамовото пиле в чиния за сервиране и го гарнирайте със сусам и нарязан пресен лук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама