Подлучено пиле с ориз


Подлучено пиле с ориз
Снимка: iStock

Вижте как се приготвя тази рецепта стъпка по стъпка.

Необходими продукти

1 пиле, около 1 кг

300 гр ориз (1 1/2 чаени чаши)

125 гр краве масло

200 гр кромид лук или праз (3-4 глави)

сол, черен пипер, чесън и оцет на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето се нарязва на парчета и се сварява, като се посолява след кипването на водата. Ситно нарязаният лук се задушава до омекване в 2/3 от мазнината, залива се с 4 1/4 чаени чаши бульон от пилето (ако е необходимо се долива топла вода) и се кипва. Прибавят се оризът и се вари 2-3 минути, след което се изсипва в тавичка. Отгоре се нарежда месото и се поръсва с черния пипер. Ястието се слага във фурната да се запече. Изважда се, преди оризът да е поел всичката вода, и се покрива с хартия/кърпа, за да се задуши. Полива се със скучания чесън, разреден с малко оцет и 2-3 супени лъжици бульон, и останалото леко запържено масло. По желание може да поръсите ястието с нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама