Постен крамбъл с боровинки


Постен крамбъл с боровинки
Снимка: vkusnoteka.bg

Боровинковият крамбъл се приготвя със сурови, белени бадеми, овесен флейкс, бадемова напитка и кокосово масло. За подсладител можете да ползвате по желание мед, сироп от агаве или кленов сироп.

Необходими продукти:

-350г смлени белени бадеми

- 1 ч.ч. бял овесен флейкс

- 4 с.л. Бадемово мляко

- 1/4 ч.ч. стопено, кокосово масло

- щипка сол и ванилия

- ¼ ч.ч. Мед

За топинга:

- 375 г пресни боровинки

- 1/2 ч.ч. вода

- 1/4 ч.ч. лимонов сок

- 1/4 ч.ч. мед (сироп от агаве или кленов сироп)

- 2 с.л. царевично нишесте

- кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете в купа всички съставки за крамбъла. Омесете с ръка, докато получите трохи. Намажете дъното на тавичка с размери 30:20 см с кокосово масло. Изсипете 2/3 от сместа и притиснете с ръка, за да заравните. Другата част запазете. Печете 15 минути на загрята фурна, до порозовяване.

Сложете продуктите за боровинковия топинг в малка касерола на котлона. След като сместа заври намалете на средна степен и изчакайте 10 минути да се редуцира и сгъсти. Разбърквайте с лъжица. След като боровинковият топинг се сгъсти го излейте върху изпечения крамбъл. Поръсете отгоре останалия суров крамбъл и печете десерта още 10 минути, до порозовяване.

Оставете да изстине напълно и охладете в хладилник поне 2 часа преди консумация.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама