Пригответе си сами: Вкусен домашен суджук


Пригответе си сами: Вкусен домашен суджук
Снимка: iStock/ Guliver

Ако обичате мезетата и често си купувате суджук от магазина, то е време да пробвате да си го приготвите сами. Сигурни сме, че тази лесна рецепта ще ви допадне и повече никога няма да искате да опитате купешки суджук!

Необходими продукти:

свинско месо - 3 кг шарено

свински черва

сол и черен пипер - на вкус

кимион (няма как без него)

чубрица – сушена

Вижте още: Бабина шкембе чорба: Оригинална рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на по-големи парчета. Към него добавете  и подправките, като количеството е по ваше желание. Разбъркайте много добре, след което оставете да престои така за една нощ, за да могат всички вкусове да се смесят.

На следващия ден е време да преминете към следващата стъпка: смилането на месото с машинка.

Свинските черва се измиват много добре с вода, ако трябва няколко пъти. За предпочитане е да се накиснат за половин час. След това може да преминете към пълненето им.

На 25 см се усукват и след това се връзват със здрав конец.

След това се окачват да се сушат на сухо и проветриво място. Ще може да си ги хапнете след около месец. 

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама