Рибен гювеч


Рибен гювеч
Снимка: iStock/Guliver

За любителите на риба една много вкусна рецепта.

Необходими продукти:

700 гр филе от скумрия или от друга риба

2 кафени чашки олио

2 глави лук

2 моркова

1/4 глава целина

3 домата (пресни или от консерва)

1 връзка магданоз

2 кафени чашки ориз

1 лимон

1 чаена лъжичка червен пипер

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Рибните филета се нарязват на парчета със средна големина и се посоляват.

В олиото и малко вода се задушава дребно нарязаният лук. Като поомекне лукът, се прибавят и се задушават морковите и целината, нарязани на кубчета. След това се прибавят червеният пипер, оризът, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Сместа се разбърква и се изсипва в гювеч или тавичка. Отгоре се подрежда рибата, като върху всяко парче се поставя кръгче от доматите. Ястието се залива с 1 1/2 чаени чаши гореща вода и се пече 30-40 минути на 180 градуса.

Поръсва се с магданоз, черен пипер и се поднася с резенче от лимона във всяка порция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама