Шоколадов чийзкейк с лешници без печене


Шоколадов чийзкейк с лешници без печене
Снимка: Polka dot kitchen

Този бърз чийзкейк без печене от нашата приятелка Диди, Polka dot kitchen, носи наслада на всички сетива. Приготвя се в 2 съда и става за отрицателно време.

Ето какво ще ви е нужно за тавичка с около 8 парчета:

За крема:

400 г заквасена сметана

125 г крема сирене

200 г черен шоколад

2 пълни с.л. какао

За основата:

90 г бисквити

60 г овесени ядки

100 г кокосово масло

30 г кокосови стърготини

*можете да използвате и само бисквитки и масло

шепа лешници за поръсване (може да запечете преди да ги начупите/нарежете/наситните в робот за допълнителен вкус)

Начин на приготвяне:

Разтопете леко маслото и смесете в блендер или на ръка с останалите продукти за основата до получаване на текстура като мокър пясък.

Изберете тавичка с размери около 20 х 30 см и притиснете хубаво към дъното.

В купа с миксер разбийте сметана с крема сиренето.

През това време разтопете на водна баня/в микровълнова 200 г черен шоколад. Добавете на тънка струя шоколада към крема сиренето и сметаната при постоянно бъркане. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенна смес.

Залейте основата с шоколадовия крем. Поръсете с лешниците. Охладете в хладилник поне за 1-2 часа и... нападайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама