Сочни пилешки гърди с фъстъчено масло


Сочни пилешки гърди с фъстъчено масло
Снимка: iStock

Вижте как да приготвите тази доста интересна и вкусна рецепта с пилешко месо и фъстъчено масло.

Необходими продукти:

3 средно големи пилешки гърди, нарязани на хапки

2 супени лъжици масло от авокадо или зехтин/кокосово масло

2 скилидки чесън, смлени

1 малка глава лук, нарязана на ситно

1 чаена лъжичка смлян джинджифил

1/2 чаена лъжичка смляна куркума

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1 супена лъжица соев сос

2 супени лъжици сок от лайм

1 супена лъжица подсладител

1/2 чаша кокосово мляко от консерва

4 супени лъжици неподсладено фъстъчено масло

сол и черен пипер

Вижте още: Трябват ви само 3 съставки и ще премахнете цялата химия от пилето

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките парчета със сол и черен пипер.

Загрейте маслото от авокадо (или избраното от вас) в голям тиган на средно висока температура и добавете парчетата пиле и лука. Сотирайте, докато пилето се задуши. Добавете смления чесън, подправките и сока от лайм. Гответе 1 минута.

Добавете фъстъченото масло, кокосовото мляко и подсладителя. Оставете да къкри на среден огън за 5 до 10 минути, докато сосът се сгъсти. Разбърквайте соса от време на време, за да предотвратите залепването на пилето. Ако сосът стане твърде гъст, добавете още кокосово мляко.

Може да сервирате с натрошени фъстъци или кориандър.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама