Така се приготвя най-вкусното пиле с ориз


Така се приготвя най-вкусното пиле с ориз
Снимка: iStock

Тази рецепта ще ви стане любима. 

Необходими продукти:

2-3 броя цели пилешки бутчета

200 г ориз

20 г масло

олио

1 глава лук

вода

100 мл бяло вино

2-3 скилидки чесън

сол на вкус

Вижте още: Не сте опитвали по-вкусна свинска кавърма

Начин на приготвяне:

За да стане по-вкусен и да не се слепи, препоръчваме ви да накиснете ориза в гореща вода за около час.

През това време нарежете лука на едро, скилидките чесън на по-дребно. Почистете и измийте бутчетата, а след това ги овкусете.

Разтопете маслото на слаб огън в подходящ тиган. Сложете бутчетата да се запържат, обърнати с кожата на долу. След около 5 минути ги обърнете и пържете още 4-5 минути. Извадете месото и го оставете настрана да изстива.

След това запържете лука и чесъна за 2-3 минутки. Добавете виното и ориза. Сложете капака и задушете за няколко минути.

Прехвърлете ориза в подходяща тава и подредете бутчетата. Залейте с малко вода, така че да се покрият всички съставки.

Печете ястието на 200 градуса около 40 минути.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама