Това е тайната съставка за перфектни пържени филийки


Това е тайната съставка за перфектни пържени филийки
Снимка: iStock/Guliver

Пържените филийки са любима закуска от детството, но дори и сега, когато сме големи, те ни правят щастливи и обичаме да ги хапваме. Известните готвачи имат свои собствени трикове за този "специалитет".

Вижте още: Без брашно: Жесток кекс от кестени и тиква

Яйцата и хлябът са основата на пържените филийки, но все пак се нуждаят от няколко добавки, за да станат с хрупква коричка и меки отвътре.

Важно е яйцата да се разбиват с тел или вилица, а не с миксер

Но не пропускайте тази стъпка – добавете кимион към яйчената смес! Може да звучи необичайно, но световноизвестни готвачи твърдят, че именно тази подправка превръща това просто ястие в топ специалитет и му придава особен вкус. Кимионът е не само вкусен, но има и многобройни ползи за здравето!

Нарязвате хляба твърде тънко

Ако филийките са много тънки, хлябът лесно може да се разпадне, защото яйчената смес е "тежка". Парчетата трябва да са с дебелина около сантиметър и половина.

Хляб

Винаги е по-добре да използвате хляб, който е престоял един ден.

Подправките

Щипка кимион, черен пипер или малко пармезан в сместа ще направят обикновените пържени хлебчета "шедьовър", а ако искате сладък вариант, добавете канела, ванилия или пудра захар.

Вижте още: Класически френски ябълков пай

Пържене

Олиото трябва да е горещо, за да не поемат много мазнина филийките. Пържете ги на средно силен огън за няколко минути от всяка страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама