Тези солени, високопротеинови топчета се приготвят само с три съставки и се изпичат до златисто и хрупкаво за 15 минути – идеални за лека закуска или сервиране като предястие. Те са естествено нисковъглехидратни и са лесен и засищащ вариант за всяко време на деня.
Необходими продукти за кето питките:
1/2 чаша (120 г) котидж сирене
1 1/2 чаши (150 г) фино бланширано бадемово брашно
1 чаша (80 г) ситно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220°C. Постелете голяма тава с хартия за печене.
Още: Не сте яли по-вкусни домашни пържени питки
В купа смесете котидж сиренето, бадемовото брашно и пармезана. Разбъркайте, докато се образува ронливо тесто. Когато защипете малко от него, то трябва да се слепи. Тестото трябва да е леко по-сухо. Ако тестото е твърде меко, няма да запази формата си на топка, докато се пече.
С дланите си оформете средно големи топчета, като ги поставите в тавата на разстояние 2,5 см една от друга.
Допълнителна стъпка: За по-равномерно златисто покритие можете леко да намажете или напръскате горната част на топчетата с масло от авокадо. Това е по избор, защото те ще станат хрупкави и ще се изпекат златисти и без него.
Печете около 15-20 минути или докато станат тъмнозлатистокафяви и хрупкави отвън.
Оставете топчетата да се охладят леко преди сервиране. Съхранявайте всички неизядени топчета в херметически затворен контейнер в хладилник.