Трябват ви само 3 съставки за тези вкусни солени топчета


Трябват ви само 3 съставки за тези вкусни солени топчета
Снимка: iStock

Тези солени, високопротеинови топчета се приготвят само с три съставки и се изпичат до златисто и хрупкаво за 15 минути – идеални за лека закуска или сервиране като предястие. Те са естествено нисковъглехидратни и са лесен и засищащ вариант за всяко време на деня.

Още: Бързи и пухкави хлебчета

Необходими продукти за кето питките:

1/2 чаша (120 г) котидж сирене

1 1/2 чаши (150 г) фино бланширано бадемово брашно

1 чаша (80 г) ситно настърган пармезан

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 220°C. Постелете голяма тава с хартия за печене.

Още: Не сте яли по-вкусни домашни пържени питки

В купа смесете котидж сиренето, бадемовото брашно и пармезана. Разбъркайте, докато се образува ронливо тесто. Когато защипете малко от него, то трябва да се слепи. Тестото трябва да е леко по-сухо. Ако тестото е твърде меко, няма да запази формата си на топка, докато се пече.

С дланите си оформете средно големи топчета, като ги поставите в тавата на разстояние 2,5 см една от друга.

Допълнителна стъпка: За по-равномерно златисто покритие можете леко да намажете или напръскате горната част на топчетата с масло от авокадо. Това е по избор, защото те ще станат хрупкави и ще се изпекат златисти и без него.

Печете около 15-20 минути или докато станат тъмнозлатистокафяви и хрупкави отвън.

Оставете топчетата да се охладят леко преди сервиране. Съхранявайте всички неизядени топчета в херметически затворен контейнер в хладилник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички