Забравете за купешкия: Домашен пастет от пилешки дробчета


Забравете за купешкия: Домашен пастет от пилешки дробчета
Снимка: supichka.com

Ако обичате пастет, но избягвате да си купувате от магазина, защото не сте сигурни в качеството, днес ще ви покажем как можете да си приготвите домашен.

Необходими продукти:

500 грама пилешки дробчета, охладени

4 супени лъжици олио

60 грама краве масло

⅓ чаена чаша прясно мляко

2 чаени лъжици мащерка

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

⅓ чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Добре е да използвате пресни охладени дробчета, защото може да видите доколко те имат свеж вид. Ако решите да използвате замразени, то задължително ги размразете. Измийте дробчетата и ги подсушете с помощта на хавлиена кърпа или хартия за печене.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Почистете и счукайте главата чесън. В голям тиган сгорещете олиото, заедно с ½ от кравето масло, след което добавете чесъна и лука. Запържете до омекване на лука. След това към тях добавете и подсушените дробчета. Пържете по около 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят. След като запържите дробчетата, оставете ги настрана, за да поизстинат.

В блендер изсипете дробчетата, заедно с всичко в тигана, добавете предварително свареното прясно мляко, черния пипер и блендирайте до получаване на гладка смес. Изсипете получения пастет в малки бурканчета. Разтопете останалото краве масло и го разпределете в бурканчетата, поръсете с мащерката. Бурканчетата с домашен пастет от пилешки дробчета съхранявайте в хладилник.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама