Здравословна салата с моркови и плодове


Здравословна салата с моркови и плодове
Снимка: iStock

За да се храним здравословно, необходимо е да обръщаме специално внимание на салатите. Те са богат източник на енергия и помагат на тялото ни да се пребори успешно с излишното тегло. Няма ефективна програма за отслабване, която да не включва салати в своето меню. Независимо дали продуктите са пресни, консервирани или мариновани, съдържанието им на витамини, минерали и антиоксиданти превръща салатите в задължително ястие за всяка маса.

Любим израз на диетолозите е: "Яжте салата и тя ще ви се отблагодари!". Ако отслабването е ваша заветна цел, обърнете внимание на следната рецепта за приготвяне на плодово-морковена салата:

Необходими продукти:

2 големи моркова

1 ябълка

1 круша

1 мандарина

кисело мляко

сусам

Начин на приготвяне:

Ябълката и крушата се изчистват от семките, мандарината се обелва и бялата ѝ ципа се премахва изцяло, морковите се изчистват добре и се настъргват на ренде.

Плодовете се нарязват на едри парчета, изсипват се в купа, разбъркват се добре с настърганите моркови, заливат се с кисело мляко и се поръсват със сусам.

Здравословната салата е готова, а приготвянето ѝ отнема едва десетина минути. По желание към салатата могат да се добавят резенчета лимон или парченца киви – цитрусовите плодове ще придадат по-екзотичен вкус на ястието. Остава ви само да похапнете вкусно и полезно!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама