2 знака, че имате дълбоко чувствително дете


2 знака, че имате дълбоко чувствително дете
Снимка: iStock

Като родители е съвсем естествено да мислите, че собственото ви дете е наистина специално. И докато понякога това е нещо добро, друг път не толкова. Подозирали ли сте някога, че поведението му е някак по-интензивно? Чувствали ли сте се разочаровани, че тактиките за родителство, които виждате в социалните мрежи, просто не работят в собствения ви дом? Ако е така, тогава може да имате „дълбоко чувствително дете“. Какво точно представлява? Ето два издайнически знака.

Вижте още: 6 неща, които всеки тийнейджър трябва да чуе от родителите си

1. Имат сериозни емоционални ескалации

Това са деца, които наистина имат чувства, които варират от 0 до 60, и изглежда, че избухват по-интензивно, по-често и за по-дълги периоди от време от другите деца.

2. Типичните родителски стратегии не работят

Прочели сте всички книги и въпреки това, когато се опитате да „назовете чувството“ или да направите нещо, което е работило добре за по-голямото ви дете, това сякаш кара детето ви да се разстройва още повече. Това са т.нар. „стратегии на входната врата“.

Стратегиите на входната врата са, когато се обръщаме директно към детето, назоваваме чувствата му или казваме „хей, искам да ти помогна“. Сякаш сме точно пред входната врата. Дълбоко чувствителните деца просто затръшват вратата в лицето ви и се разстройват още повече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама