5 знака, че детето ви има силна връзка с вас


5 знака, че детето ви има силна връзка с вас
Снимка: iStock

Спомняте ли си сладките (и малко досадни) времена, когато вашето малко човече не се отлепяше от вас? Ех, доброто старо време! Сега детето ви има собствено мнение, гради своята личност тухла по тухла и не се страхува да го покаже. И макар да ви липсва онази бебешка привързаност, това, че съкровището ви расте, не значи, че не ви обича и няма нужда от майчината ви подкрепа. Ето 5 знака, че имате силна връзка с детето си, макар понякога дори самите вие да се съмнявате.

1. Винаги се радва да ви види

Децата със здравословна привързаност към своите родители се справят с раздялата без проблем. Но те все пак са адски щастливи, когато се приберат от градина, например, защото чувстват истинска радост, комфорт и безопасност във ваше присъствие.

2. Винаги реагира на гласа ви

Да, малките знаци са големи издайници в отношенията между майка и дете. Процесът на свързване започва в утробата, когато бебетата се научават да разпознават гласовете на хората, които чуват често. След това тази връзка се развива още повече. Затова не се учудвайте, ако вашето дете разпознава глава си, дори когато шептите.

6 НЕЩА, КОИТО МОЖЕТЕ ДА НАСЛЕДИТЕ САМО ОТ БАЩА СИ

3. Изследва заобикалящата го среда, но ви “държи под око”

Децата между 4 и 7 години са готови да изследват света и да се отдалечават от вас, но все пак периодично гледат, за да се уверят, че знаят къде се намирате и ви информират, за да не се притеснявате. Те са спокойни, че сте наблизо и ще ги пазите, ако нещо се обърка.

4. Показва ви своите емоции

Учителките от градината се възхищават колко мило, сладко и кротко е вашето малко чудовище и вие се чудите дали изобщо говорите за едно и също дете. Защото у дома то е вихър от емоции. Въпреки че не винаги е лесно да помогнете на детето си с големи чувства като гняв, тъга или разочарование, фактът, че се чувства достатъчно безопасно, за да бъде честно и уязвимо, е знак, че ви вярва.

5. Иска да ви показва нови неща

Необходима е свръхчовешка сила, за да покажете интерес и въодушевление, когато детето скочи от камъка за стотен път, но това е още един добър знак, че се чувства наистина свързано с вас. Когато то се гордее с това, което е направило, детето ви гледа, за да получи зрителен контакт, ангажирайки ви в това чувство на гордост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама