6 странни неща, които увеличават шансовете за бременност


6 странни неща, които увеличават шансовете за бременност
Снимка: iStock/Guliver

Шансовете ви да забременеете могат да бъдат повлияни от много неща. Разбира се, кога и колко често правите секс е най-важният фактор. Но някои полезни навици, за които никога не бихте се сетили, също могат да повишат плодовитостта. Като тези 6, например.

1. Тъмнина

Оказва се, че е желателно да практикувате „бебеправене” на тъмно. Според изследвания мелатонинът, хормонът, който предпазва женските яйцеклетки от стрес, се произвежда само в тъмните часове на нощта. Освен това, желателно е да прекарвате осем часа на тъмно, ако се опитвате да забременеете – без нощни лампи и екрани през нощта.

2. Малини

И мъжете, и жените трябва да приемат витамин С. При мъжете той ускорява бързината на сперматозоидите с 20%, а жените, които приемат много витамин С след зачеването, намаляват риска от спонтанен аборт. Малините са чудесен източник на този витамин, тъй като една чаена чаша съдържа 54 процента от дневната доза.

3. Без лаптоп и телефон в джоба за мъжете

Много е важно господата да избягват високи температури в областта на гениталиите, ако правите опити за бебе, тъй като топлината може да навреди на спермата. Същото важи и за горещите вани.

4. Йога

Трябва да избягвате всякакъв вид стрес, когато се опитвате да забременеете, което включва интензивните упражнения. Според проучване, проведено в Харвард, 55% от жените, които са участвали в лечение на безплодие и са започнали практикуване на йога в 10-седмичен курс, са забременели веднага след това или по време на курса.

ЗАЩО ДА ПРАВИТЕ ЙОГА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА

5. Мазна риба

Омега-3 киселините, открити в мазната риба, могат да намалят риска от спонтанен аборт и да подобрят качеството на спермата. Затова хапвайте сьомга и ленено семе поне веднъж седмично, преди да се захванете за работа!

6. Акупунктура

Бодливата процедура и билковата медицина са били използвани за лечение на определени проблеми с плодовитостта от край време. Те възстановяват и подпомагат функцията на яйчниците и фоликулите. Акупунктурата може също да подобри притока на кръв към ендометриума.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама