Никога не казвай тези 5 неща на бременна жена


Никога не казвай тези 5 неща на бременна жена
Снимка: iStock/Guliver

В живота на жената периодът на бременността със сигурност е един от най-красивите и вълнуващи. Тялото се променя, усещанията и емоциите се усилват, погледът става по-сладък и по-любящ. Накратко, когато една жена е бременна, светът за нея, въпреки сутрешното гадене и дискомфорта, става по-усмихнат и красив.

Ако твоя близка е в началото на своите щастливи 9 месеца, най-важното е да ѝ покажете разбиране и подкрепа. Но внимавайте да не засегнете някои деликатни теми, които благодарение на хормоните, са я направили особено чувствителна.

Ето 5 неща, които никога не трябва да казвате на една бременна, дори тя да е сестра ви или най-близката ви приятелка.

"Напълняла си покрай бременността"

Дори да е така, да се казва на бременна жена, че е наддала, звучи ужасно грубо. Особено в случаите, когато знаеш, че тя е под строг медицински контрол.

"Как може да спиш толкова?"

По време на бременността жените чувстват умора и спят повече. Не я карайте да се притеснява допълнително за нещо, което е напълно физиологично. И ѝ простете с усмивка, ако тя не се отзовава толкова често на поканите ви за среща, обяснявайки, че е просто уморена.

"Мъжете не харесват тяло със стрии"

По време на бременността тялото се променя, теглото и обиколката на корема и гърдите – също. Понякога това се случва доста бързо и може да доведе до появата на стрии в областта на корема и гърдите. Влюбеният партньор надали обръща внимание на тези белези, така че не наливай излишно масло в огъня, защото така само я притесняваш още повече.

"Първата бременност е винаги най-тежка"

Ако бременната очаква второто си дете, може и да поговорите на тази тема, защото тя вече има опит и лични впечатления, може сама да сравнява и анализира, без това да я притеснява. Но ако това е първата ѝ бременност, тези думи може да я стресират, дори и да са казани с най-добри чувства.

След кърменето бюстът ти няма да е същият“

Всяка майка знае, кърменето натоварва гърдите по много и различни начини. Но е достатъчно малко внимание и търпение, за да върне той предишната си форма, след като бебето премине на обща храна. Да лиши новороденото от кърмене, само за да съхрани бюста си, определено не е добър съвет, затова изобщо избягвай такива разговори.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама