До всички майки, които стоят в нещастни връзки заради децата


До всички майки, които стоят в нещастни връзки заради децата
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте нещастни. Мина толкова време, че дори сте забравили как изглежда щастието. Разбира се, изключвайки децата, които са единственият лъч светлина в сивото ви ежедневие.

Някои хора нямат представа през какво минавате. Отвън изглеждате като щастлива двойка, но хората, които ви познават добре, надникват зад завесата. Нещастни сте и това личи. Дори когато мислите, че правите наистина добро шоу за децата си, най-вероятно сте далеч от истината. Дори децата ви да не могат да преценят какво точно не е наред, те знаят, че майка им не е щастлива.

Но тъй като сте страхотна майка, вие оставате в тази ситуация, вярвайки от сърце, че взимате правилното решение в името на децата. Чувствате се сякаш избирате нещастие за себе си, но щастие за децата си. Със сигурност се чудите и как бихте се справили сами – физически, емоционално, финансово.

ДВОЙКИТЕ, КОИТО ДЪЛГО ОТЛАГАТ БРАКА, ПО-ЧЕСТО СЕ РАЗДЕЛЯТ

Вие се съгласявате с тъжния си и изхабен си брак, защото сте си казали, че можеше да е по-лошо. Партньорът ви можеше да е по-лош. Можеше да се почувствате по-зле. Въпреки че нямате намерение, вие лъжете и наранявате себе си, но и децата.

Ако сте нещастни в продължителен период от време, как очаквате децата ви да бъдат изолирани от болката ви? Да живеете всеки ден, преструвайки се, че е наред, е токсично. Научете децата си, че не, това не е окей и не така изглежда любовта, когато е здрава.

Без значение какво ще изберете – брачен консултант, развод или ваша собствена индивидуална терапия - не е задължително да живеете по този начин. Вие отговаряте за съдбата си. Покажете на децата си, че грижата за сърцето е важна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама