Навиците, от които мъжете не трябва да се отказват след сватбата


Навиците, от които мъжете не трябва да се отказват след сватбата
Снимка: iStock/Guliver

Сватбата е нещо красиво, нещо, за което всяка жена си мечтае. Но бракът не е причина да забравите страстта във връзката си и да се отдадете на сивото ежедневие. Добре е мъжът да остане джентълмен дори и след като сложи сватбен пръстен на ръката на избраната си жена.

Понякога това се отнася до дреболии, но вниманието към детайлите помага да закрепите романтичните отношения. Основата на дългосрочния и силен брак е способността да се придържате към добрите навици, независимо колко дълго сте със своята сродна душа. Ето защо дори и след сватбата, мъжете трябва да продължат да правят тези 5 неща:

Дръжте ръката на съпругата

Най-лесният начин да потвърдите дълбочината на връзката е да се държите за ръце. Въпреки че това може да звучи банално, подобни докосвания са много важни и фактът, че много жени настояват за това, е напълно оправдан. Според направени проучванията, омъжените жени, изложени на стресови ситуации, ги преживяват много по-успешно, ако все още имат възможност да държат ръката на съпруга си. Такива докосвания допринасят за отделянето на хормони на щастието и засилват взаимните чувства на съпрузите. Много е приятно да видите възрастни двойки да се разхождат по улиците, държейки се за ръце: това изразява най-дълбоките им чувства.

Бъдете близо до любимия човек

С възрастта мъжете губят желанието винаги да впечатляват и да се грижат за жената до себе си. Те вярват, че след като са я завладели - това е напълно достатъчно. Следователно не е изненадващо, че развиват един лош навик: като са заедно на публично място, забравят за половинката си и се втурват с няколко крачки напред, вместо да се придвижват до жена си. Според експерти това е един от най-лошите навици, които придобиват женените мъже. Чувството за принадлежност и защита до голяма степен означава и да вървите заедно, рамо до рамо.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВРЪЗКАТА ВИ НЕ "РАБОТИ"

Бъдете джентълмени

Едно от правилата на етикета е, че господата трябва да отварят вратите на дамата. Такъв жест е една от най-красивите прояви на уважение към нея. Това е приятно както за неомъжените момичета, така и за дамите, които имат съпруг, защото именно в брака всеки мъж трябва да остане джентълмен докрай.

Пътувайте заедно

Всяка хармонична двойка трябва да има мили спомени от споделени пътувания. Добре е да пътувате заедно, където и да е - такива пътешествия предизвикват чувство на любов, позволяват ви да опознаете характера на любимия човек, да направите връзката си по-дълбока и по-отговорна.

Грижете се за себе си

В началото на една връзка, когато искат да спечелят жената на мечтите си, всички мъже се опитват да бъдат спретнати и се грижат за външния си вид. Оказва се, обаче, че пръстенът на ръката изглежда ги освобождава от необходимостта да се грижат за себе си, което е изключително лош навик.

Нещо повече, те очакват съпругата им да се погрижи за чистите им дрехи, чорапите, разпръснати по пода и още какво ли не. Но мъжът не е малко момче, а съпругата му не е търпелива майка. Съпрузите трябва да имат равни отношения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама