Учени: Децата, родени през ноември, са специални


Учени: Децата, родени през ноември, са специални
Снимка: Istock

Ноември е мрачен и дъждовен месец, но децата, родени през него, са наистина изключителни и науката го потвърждава.

Всички деца са специални за своите родители и за тях не е особено важно кога е роден наследникът им – през зимата, есента, пролетта или лятото.

Вижте още: Направете тези 5 неща, ако искате да отгледате деца с устойчива психика

Mother.ly всеки месец публикува любопитни факти за децата, родени през определени месеци от годината, и от тях разбираме защо от научна гледна точка ноемврийските деца са толкова специални.

Децата, родени през ноември, са по-високи от връстниците си

Изследване, проведено в Харвард, показва, че децата, родени през студените месеци, са с няколко сантиметра по-дълги при раждането от новородените през лятото. До 7-годишна възраст ноемврийските деца са по-високи и по-тежки от своите връстници.

Има голяма вероятност те да успеят в спорта

Американско изследване на спортните способности на учениците показва, че най-добрите спортисти са децата, чиито рождени дни са през ноември. Те дори са с 10-15 процента по-успешни от връстниците си в спортните тестове и печелят по-често състезания.

Лягат си рано и заспиват по-лесно

Този факт, който учените забелязали по време на своите изследвания, особено ще зарадва родителите на бебета, защото дава надежда за добър сън – не само на бебето, но и на неговите родители. Учените са установили, че децата, родени през пролетта и лятото, са склонни да си лягат по-късно от децата, родени през есента или зимата.

Те са по-склонни да бъдат левичари

Изненадващо, момчетата, родени между ноември и януари, са по-склонни да бъдат левичари от другите деца. Този факт е открит от учени от Виенския университет. Те изследвали 13 000 възрастни и установили, че 7,5 процента от жените и 8,8 процента от мъжете са левичари. Когато погледнали рождените дни на мъжете, се оказало, че почти всички са родени през ноември.

Вижте още: Ако имате дъщеря, правете тези неща, за да ѝ помогнете да стане силна 

Те са по-малко податливи на някои имунологични заболявания

Изследване, проведено във Великобритания, показва, че рожден ден през ноември може да намали шансовете за развитие на множествена склероза и някои други имунни заболявания. Смята се, че това е свързано с нивото на витамин D, което майката е получила по време на лятната си бременност.

Родените през ноември по-често са столетници от останалите. Този факт установили изследователи от Чикагския университет.

Всички тези факти не отричат, че децата, родени през други месеци, също са уникални. Ако не друго, когато ви изпишат от болницата в дъждовен и студен ноемврийски ден, е хубаво да знаете, че вашето новородено вероятно ще спи добре и може би един ден ще стане страхотен спортист.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама