Защо изборът на детска пижама е важен за спокойния сън


Защо изборът на детска пижама е важен за спокойния сън
Снимка: iStock/Guliver

Всеки родител мечтае детето му да има сладък и спокоен сън. В крайна сметка това е един от показателите, че вашето съкровище е напълно здраво и не изпитва никакви проблеми. За да може детето да се чувства добре и да спинка непробудно, от голямо значение са дрешките, с които спи. Към избора на детска пижамка трябва да се подхожда със специално внимание. Ако не подберете правилно материите, които ще докосват нежната кожа на детенцето, могат да възникнат неприятни усещания, което означава, че сънят му няма да бъде спокоен. Когато избирате пижама за своето дете, обърнете внимание на няколко важни критерии:

Изберете правилната материя

Най-добрата материя за пижама е памукът, тъй като позволява нежната бебешка кожа да диша и не предизвиква алергични реакции. В допълнение, памукът има отлични абсорбционни свойства, така че дори да се поти силно, детенцето няма да изпитва дискомфорт.

КАК ДА НАУЧИМ ДЕТЕТО ДА ПОМАГА ВКЪЩИ

Цвят и стил на детска пижама

Не избирайте прекалено ярки цветове за спално бельо, тъй като това силно дразни психическото състояние на бебето и това ще доведе до неспокоен сън.

Когато избирате пижама за своето мъниче, трябва да обърнете внимание на температурата в детската стая. Ако градусите в стаята са по-високи, по-добре е да се съсредоточите върху леки материи и модел, който не покрива напълно бебето, а оставя ръцете и краката му свободни. През зимата, от своя страна, трябва да обърнете внимание на по-топли материи и модели, които напълно покриват малките детски ръчички и крачета, предотвратявайки замръзването на детето дори в най-студения ден.

Изберете оригинална и забавна детска пижама

За щастие, производителите предлагат разнообразие от страхотни модели детски пижами за деца от различни възрастови групи. Най-важното е пижамите за деца да са качествени, изработени от безопасни материи, стилни и удобни. Колкото по-цветна, толкова по-любима ще стане на малчугана.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Семейство


Реклама
Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама