Фритата с тиквички и лук


Фритата с тиквички и лук
Снимка: supichka.com

В сезона на тиквичките - много вкусно и леко ястие.

Необходими продукти:

2 глави стар лук

2 пресни тиквички

6 яйца

500 г сирене Рикота

черен пипер

сол

1 скилидка чесън

100 мл. зехтин

1/4 ч.л. захар

шепа пресен босилек

шепа пресен риган

100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелете лука, измийте и го разрежете на две половини. Всяка половина нарежете на полумесеци. В тенджера задушете лука с приблизително 30 мл. зехтин и вода, до омекване. Добавете сол, черен пипер и 1/4 ч.л. захар и гответе до покафеняване, докато течността се изпари. Отстранете от огъня.

Измийте тиквичките внимателно и без да ги белите ги нарежете на тънки кръгчета. Капнете малко зехтин в силно загрят тиган и гриловайте на порции всички тиквички.

Загрейте фурната на 200 градуса.

В купа разбийте с миксер яйцата. Добавете сиренето Рикота, сол, черен пипер и стиснете скилидка чесън. Накрая нарежете на ситно пресен босилек и риган. Разбийте добре.

Вземете форма за печене. Подредете на дъното тиквичките. Отгоре разпределете сотирания лук и залейте със яйчената смес. Печете фритатата до готовност, докато стегне и добие златист загар. Извадете, настържете отгоре кашкавал и допечете за още 5 минути.

Поднесете топла или студена с гарнитура свежа салата.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама