Лесен шоколадов сладкиш с череши

  • Лесен шоколадов сладкиш с череши
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 10.06.2019 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Този сладкиш е наистина много лесен за изпълнение, а резултатът - зашеметяващ. Изключително сочен, с плътен вкус, той е взел всичко от съставните си елементи - аромат на масло и шоколад, прекрасно допълнен и обогатен от сочните череши.

Необходими продукти:

2 чаени чаши брашно

2 яйца

1 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша краве масло

1 чаена чаша череши, почистени от костилките

200 грама шоколад

1 чаена чаша кисело мляко

3 супени лъжици какао

2 супени лъжици ром

1 чаена лъжица сода за хляб

2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Измивате черешите и изваждате костилките. Маслото разтопявате на водна баня, като го сложите в купа, която поставите в тенджера с вода на котлона. Шоколадът нарязвате на ситно, като за приготвянето на сладкишът е най-добре да ползвате шоколад за готвене или шоколад с по-високо съдържание на какао.

С помощта на миксер, кухненски робот или пък тел за разбиване, разбивате добре яйцата със захарта, добавяте разтопеното масло, след което и киселото мляко, в което сте разбъркали хлебната сода. Добавяте и рома, който може да замените и с есенция ром, и разбърквате добре. Накрая, при непрекъснато бъркане, добавяте и пресетите брашно и какао. Добавяте и нарязаният на ситно шоколад и разбърквате с лъжица.

На дъното за формата, в която ще печете сладкиша с череши поставяте хартия за печене. Може и да пропуснете тази стъпка и да намажете дъното с мазнина, но хартията за печени ви гарантира, че сладкишът ще се отдели лесно. Изсипват почистените череши във формата и ги разпределяте равномерно по дъното, след което върху тях изсипвате и подготвената какаова смес. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна на долното ниво на фурната за около 60 минути, като проверявате дали е изпечен като го бучвате с клечка за зъби - ако е суха, то сладкишът е готов. 

След като сладкишът се изпече и изстине, го поръсете с пудра захар.

Източник: supichka.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.