Веган лешникови бонбони


Веган лешникови бонбони

Днес ви представям една рецепта за веган бонбони, направени от ядки, лешников тахан и фурми. Без излишни подправки – само какао и печени лешници.

Необходими продукти за около 30 малки бонбона:

100 грама сурово кашу

100 гр сурови бадеми

10 фурми

2-3 сл какао на прах

2-3 сл лешников тахан

50 гр печени белени лешници

Начин на приготвяне:

Накиснете предварително фурмите за 40 минути в топла вода. Обелете и махнете костилките.

В кухненси робот смеляйте наситно бадемите и кашуто и добавете фурмите.

Прехвърлете готовата смес в купа добавете 2 сл тахан и 2 сл какао. Омесете тесто, с консистенция лесна за моделиране на топчета. Ако е много сухо сложете още тахан или малко вода, ако е много течно добавете още какао.

От готовата смес оформете малки топчета, които оваляйте в смлените на ситно печени лешници.

Поставете бонбоните в хартиени кошнички за бонбони и подредете в кутия.

За по-добър вкус – споделете с приятели.

Източник: sundaybakeclub.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама