Ето защо "Squid game" стана най-гледаният сериал


Ето защо "Squid game" стана най-гледаният сериал
Снимка: Instagram

С над 111 милиона гледания само за 28 дни след пускането си, "Squid Game" несъмнено превзе света. Той е в мемета, в новините, а хаштагът #squidgame вече има над 12,9 милиарда споменавания в TikTok!

"Squid Game" е южнокорейски сериал, който буквално разтресе класацията на Netflix, превръщайки се в най-гледаната продукция на платформата. Преводът е "Игра на калмари" и представлява 9-епозодна драма, която включва насилие, случващо се в антиутопично място. А ето и няколко причини, поради които всички са обсебени от него!

1. Помага ни да се справим с тревожността

Установено е, че хората, които гледат постапокалиптични телевизионни филми, изпитват по-малко страдание в реалния живот. Гледайки как герои правят определени избори и наблюдавайки резултатите ни прави емоционално по-силни.

ЗВЕЗДИ, КОИТО СА УЧАСТВАЛИ ВЪВ ФИЛМИ СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ

2.Тръпката да бъдем почти участници е очарователна

Имитирайки адреналина от гледане на конни надбягвания, "Squid Game" позволява на публиката да бъде почти участващ зрител на случващото се. Според експерти шоуто дава на зрителите "двойна перспектива", поставяйки ни на мястото на конкурентите и VIP персоните.

3. Разкрива ни нова култура

Може би е чисто любопитство към другите култури или желанието да преминем отвъд клишетата на холивудските филми, но чуждите сериали изглежда са популярни напоследък.

4. "Корейската вълна" е във вихъра си

През последните години популярността на Kpop и Kdramas нарасна. Корейски музикални групи като BTS, Blackpink доминират в световните класации, докато продукциите от тези географски ширини дори печелят Оскари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама