Спойлер: Какво научихме от първите два епизода на "Просто ей така…"


Спойлер: Какво научихме от първите два епизода на "Просто ей така…"
Снимка: HBO България

Просто ей така, Кари Брадшоу, Миранда Хобс и Шарлот Йорк се завръщат в Манхатън и живеят много различен живот, от този, който всички помним преди 10 години. Дългоочакваното продължение започна снощи с първите два епизода по HBO Go.

Последният път, когато зрителите видяха приятелската група, беше във филма от 2010 година „Сексът и градът 2”, където Кари, Шарлот, Миранда и Саманта посетиха Абу Даби. Кари беше омъжена за Тузаря, а Миранда напусна работата си в адвокатската кантора. Шарлот се бореше с майчинството, тревожейки се за съпруга си Хари Голдънблат и по-младата, красива бавачка.

Шоуто започва с дамите, които се срещат на обяд и споделят колко вълнуващо е да се върнат в любимия си Ню Йорк, след като са били в изолация поради пандемията на коронавирус.

ВИЖТЕ КАК СА СЕ ПРОМЕНИЛИ ЗВЕЗДИТЕ ОТ "СЕКСЪТ И ГРАДЪТ"

Кари Брадшоу

Бившата колумнистка за секс и връзки сега е водеща на секс подкаст, който води с друга водеща - Че Диаз (Сара Рамирес), която описва себе си като „странна, небинарна, мексикано-ирландска дива, представляваща всички останали извън тези два пола." Макар че Кари може би е била новаторски глас за женската сексуалност през 90-те години, зрителите бързо виждат колко неудобно се чувства тя в съвременното общество, когато трябва да говори публично.

В допълнение към сексуалното си изследване и променящата се работна среда, манхатанката, която обича обувките, все още се облича ужасно стилно, показвайки по-зряла страна на брачния живот с Тузаря, преди шокиращата му смърт в края на първия епизод. Във втория епизод виждаме как Кари се опитва да се държи, докато планира погребението на съпруга си, обсебена от детайлите и открива, че не може нито да спи, нито да плаче.

Миранда Хобс

Безстрашната адвокатка има може би най-голямата трансформация в новитеепизоди. Тя все още е омъжена за Стив Брейди, който е изправен пред загуба на слуха и се справя със сексуалните подвизи на техния 17-годишен син, Брейди. Професионалният живот на Миранда обаче и усилията ѝ за социална справедливост са в основния фокус. Тя е напуснала корпоративното право след 30 години и се връща в университета, за да получи магистърска степен по човешки права, която да съчетае с нейната степен по право и да стане „защитник на жените, които се нуждаят от такъв“.

Има намеци, че Миранда се бори с алкохолна зависимост. Вижда се как влиза сама в бар преди 11 часа и се опитва да поръча. След това на погребението тя кара бармана да я обслужи преди останалите гости, изпивайки чист бърбън преди да каже няколко думи в чест на Тузаря.

Шарлот Йорк

Любителката на изкуството има вероятно по-предвидимата история. Тя е фокусирана върху двете си дъщери, Лили и Роуз, които не могат и да бъдат по-противоположни. Лили е опитна пианистка, която е щастлива да задоволи женствените модни капризи на майка си, докато Роуз е скейтборд мъжкарана, която мрази роклите, за ужас на майка си.

Въпреки че голяма част от тази итерация на поредицата се фокусира върху остаряването на жените, Шарлот изглежда най-отдалечена, боядисвайки косата си кестенява и карайки Миранда да се върне към червения цвят. Тя също така се опитва да се справи със загубата на Тузаря, като често избухва в сълзи до точката, в която Кари предпочита да я няма.

Саманта Джоунс

Отсъствието на Саманта се споменава още в първите минути на премиерния епизод. Разкрива се, че пиарката се е преместила в Лондон и вече не разговаря с трите си най-близки приятелки. По-късно Кари обсъжда враждата между жените – наложило ѝ се е да уволни Саманта като неин ПР поради променящата се книжна индустрия. От този момент нататък Кари казва, че Саманта е спряла да отговаря на обажданията и съобщенията ѝ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама