Ползите от здравословния начин на живот ще се преподават и в детските градини


Ползите от здравословния начин на живот ще се преподават и в детските градини
Снимка: Нестле

Вече не само училища, но и детски градини ще могат да се включат в мащабната програма „Нестле за по-здрави деца“

През учебната 2019/2020 година Програмата „Нестле за по-здрави деца“ ще разшири своя обсег и вече участие в мащабната инициатива ще могат да вземат не само училища с начален курс на обучение, но и детски градини на територията на цялата страна. В рамките на мащабната инициатива деца между 3 и 10 годишна възраст ще изучават по увлекателен начин ползите от балансираното хранене и активния начин на живот. Новите посланици на програмата – социално отговорната инициатива Маргаритка и любимите герои на най-малките Биби и Мими, ще предадат посланията на програмата в детските градини в цялата страна чрез специален подход и език, които децата в тази възраст изискват. Училищата в страната ще се обучават в ползите от здравословния начин на живот отново с помощта на шеф Жоро Иванов, проф. Веселка Дулева, Евгени Иванов – Пушката, Маруся Иванова, Тереза Маринова и Асен Аролски. Чрез видео уроци с посланиците, специални дигитални материали и интерактивни задачи и тестове, които да грабнат вниманието и да улеснят усвояването на материала, децата ще могат да затвърдят своите знания от изминалата година.

„Поставихме си много амбициозна цел с лансирането на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, която няма да спрем да следваме. Включваме и детските градини през настоящата учебна година, защото вярваме, че изграждането на познания в най-ранна детска възраст днес, ще изградят едно по-здраво общество утре.“, сподели Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

През изминалата учебна година участие в програмата „Нестле за по-здрави деца“ взеха 12 841 деца от 125 учебни заведения в цялата страна Поради засиления интерес към мащабната инициатива и редица получени запитвания, Нестле България ще развие своята платформа за балансирано хранене и активен начин на живот – www.jiveiaktivno.bg, като даде възможност на родителите да предават ценните послания на програмата и в домашни условия. По този начин децата ще могат не само да усвоят получените знания от учебните часове, но и да ги предадат и затвърдят в своето семейство. На платформата родителите ще открият не само уроците за всеки модул от програмата, но и много креативни рецепти, забавни игри, както и полезни съвети за балансирано хранене и активен начин на живот.

„Нямаме търпение Програмата „Нестле за по-здрави деца“ да започне отново. Като училище от с. Белозем при нас се обучават 249 деца от начален етап, но всяко едно от тях, както и техните родители приеха изключително радушно проекта и една година по-късно наистина се забелязва промяна във възприятието на нашите възпитаници. Чрез Програмата мотивирахме децата да се движат повече, както и благодарение на Нестле България създадохме класна стая на открито. Препоръчваме на всички учебни заведения да се включат в проекта и да разберат повече за балансираното хранене, активния начин на живот и как да отглеждаме по-здрави и щастливи деца“, споделиха от ОУ „Гео Милев“, с. Белозем, които спечелиха трета награда от специалния конкурс на Програмата „Нестле за по-здрави деца“ за най-активно училище в рамките на фаза 1 от проекта.

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ се организира от Нестле България с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Регионалните управления на образованието и общините в цялата страна, както и редица експерти в областта на храненето, спорта и движението. В рамките на три месеца 2 000 деца от училища от селски райони участваха в програмата, а още 2 094 ученици са от градове с население под 10 000 души. В големите административни области участие взеха над 50 училища, като броят на децата е над 6 000. Поради засиления интерес и редица запитвания получени от учебни заведения в страната през настоящата година записванията за образователната програма ще продължат през цялата учебна година и всички желаещи ще могат да разпространят сред своите възпитаници важните послания на „Нестле за по-здрави деца“.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следните линкове: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids и www.jiveiaktivno.bg.

Повече за „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца.

Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, продължават да следват ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още училища и детски градини, които да станат част от Програмата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама