Холивудските звезди, които правят света по-добро място


Холивудските звезди, които правят света по-добро място
Снимка: Getty Images/Guliver

Знаменитостите не са само популярни хора, които се появяват на нашите телевизионни екрани. Те често са и примери за подражание, към които милиони хора се обръщат. От една страна, това налага голяма отговорност и ограничения, но от друга страна им дава възможност да използват славата си за добро и да превърнат света в по-хубаво място за живеене. Ето и кои звезди знаят това по-добре от всеки друг.

1. Рийз Уидърспуун се бори за равенство между половете в кино индустрията

Носителката на “Оскар” създаде компания с нова работна етика. “Hello Sunshine” е фирма, фокусирана върху представянето на различни реални истории на жени, под формата на филми и телевизионни сериали. Уидърспуун изисква еднакво заплащане между мъжете и жените, които са на една и съща длъжност, а и дава глас на всички жени актриси, режисьори и сценаристи.

7-ТЕ ЖЕНИ РЕЖИСЬОРИ, НОМИНИРАНИ НЯКОГА ЗА "ОСКАР"

2. Аштън Къчър се бори с трафика на хора

Аштън Къчър активно се бори срещу трафика на хора. През 2012 година той и бившата му съпруга Деми Мур основаха заедно организация с нестопанска цел „Торн“, която е посветена на защитата на уязвимите деца. Организацията използва ресурси от големи технологични компании, включително Google, Microsoft и Facebook и помага на правителството да спре трафика на хора.

3. Ева Лонгория помага на деца с увреждания

Актрисата стана съосновател на фондацията на “Eva’s Heroes”, чиято основна цел е да разработва програми за хора със специални интелектуални нужди. Лонгория се опитва да насочи вниманието към подобряване на качеството им на живот и способността да съществуват като пълноправни членове на обществото. Лонгория също така редовно подкрепя латиноамерикански организации в областта на образованието и предприемачеството.

4. Джесика Частейн се застъпва за жените с репродуктивни проблеми

Частейн участва в кампании за достъп до репродуктивно здраве на достъпни цени за жени, благодарение на организацията „Планирано родителство“.

5. Иън Сомърхолдър създава фондация, която защитава дивата природа

Иън Сомърхолдър е актьор и екологичен активист, който е известен с това, че инвестира в спасяването и защитата на дивата природа. Той създава фондация „Иън Сомърхолдър“, за да развива науката и да говори публично за опазването на природните ресурси.

6. Бенедикт Къмбърбач се застъпва за правата на жените

Познаваме Къмбърбач като брилянтен актьор, но той също се застъпва за различни каузи и развива благотворителна дейност. Той е един от първите актьори, които обявиха, че ще участват във филми, в които колежките му са еднакво заплатени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама