Кралица Елизабет II е била бясна на Хари и Меган заради името на дъщеря им


Кралица Елизабет II е била бясна на Хари и Меган заради името на дъщеря им
Снимка: Getty Images

Британското кралско семейство от край време се гледа "под лупа". те имат колкото верни фенове, толкова и врагове, които чакат с нетърпение разпада на монархията.

В новата биография на крал Чарлз Трети, кралският автор и хроникьор Робърт Хардман споменава как член на персонала е разказал за гнева на Елизабет Втора след като Хари и Меган са обявили през 2021 г., че имат благословията й да използват семейния прякор от детството й.

Вижте още: Кралица Мери от Дания: От австралийски пъб до кралското семейство

Покойната британска кралица Елизабет Втора е била "толкова ядосана, колкото никога не е била виждана", след като принц Хари и съпругата му Меган са казали, че имат нейната благословия да нарекат дъщеря си Лилибет, според твърденията на кралски сътрудник, предаде Пи Ей Мидия/ДПА.

По-късно Би Би Си съобщи, че източник от двореца е казал, че кралицата не е била питана от двойката дали може да нарече дъщеря си Лилибет.

Адвокатите им обаче изпратиха съдебни писма до телевизионния оператор и други издатели, като заявиха, че твърдението е невярно и клеветническо.

Говорител на Хари и Меган тогава настоя, че принцът е разговарял предварително с баба си и не би използвал името, ако не е получил нейната подкрепа.

Хардман обаче пише: "Член на персонала си спомня, че през 2021 г. Елизабет Втора е била толкова ядосана, колкото никога не я е виждал", след като херцозите на Съсекс са обявили, че тя им е дала благословията си да нарекат дъщеричката си "Лилибет" - детския прякор на кралицата.

Той допълва, че Бъкингамският дворец е "отблъснал" опитите на Хари и Меган да потвърдят версията си за събитията.

Това отново е случай на "спомените могат да се различават" - намек за отговора на покойната кралица на твърденията на двойката в интервюто им с Опра Уинфри, казва Хардман в книгата си "Чарлз Трети", която се публикува като поредица в "Дейли мейл".

Даването на името Лилибет на дъщеря им не присъства в противоречивите мемоари на Хари "Резервният".

Сред останалите разкрития в книгата на Робърт Хардман са как неговият брат Уилям е възприел забележките на Хари в документалния му филм за Нетфликс, че членовете на семейството от мъжки пол могат да бъдат изкушени да се оженят за някого, който се "вписва в калъпа", а не за някого, с когото им е писано да бъдат като "най-низшия от низшите".

Уилям е сметнал това за "явна атака на Хари" срещу съпругата му Катрин.

Галеното наименование Лилибет е използвано за първи път, когато тогавашната принцеса Елизабет е била съвсем малка и не е можела да произнася правилно собственото си име.

Дядо ѝ Джордж Пети с обич я е наричал Лилибет, имитирайки собствените й опити да произнесе Елизабет.

Сладкият прякор се затвърдил и оттогава тя е станала Лилибет за семейството си.

Най-малкото дете на Хари и Меган, което вече е принцеса след възкачването на дядо й на трона, се роди в Калифорния на 4 юни 2021 г. Лилибет Даяна се появи на бял свят два месеца след смъртта на принц Филип, покойния херцог на Единбург, и след противоречивите твърдения, отправени към монархията от Хари и Меган в интервюто им за Опра Уинфи.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама