Осъдиха Ар Кели за детска порнография


Осъдиха Ар Кели за детска порнография
Снимка: Getty Images

R&B певецът Ар Кели е признат за виновен за детска порнография и други обвинения след едномесечен съдебен процес в родния му град Чикаго.

Робърт Силвестър Кели е осъден по три обвинения за производство на детска порнография и три обвинения за подмамване на малолетни.

Кели и двама негови бивши съдружници бяха обвинени, че са манипулирали делото за детска порнография, в което певецът беше въвлечен през 2008 г. Тогава съдебните заседатели произнесоха присъда, с която ги признаха за невинни.

12-членното съдебно жури отдели около 11 часа в продължение на два дни, за да произнесе присъдите. Те могат да добавят десетилетия затвор към 30-те години, които Кели вече излежава.

Непълнолетната жертва отказа да свидетелства по делото през 2008 г. заради предполагаеми заплахи и подкупи. На сегашното дело 37-годишната жена реши да свидетелства.

"Осъдителните присъди най-накрая държат Робърт Кели отговорен за сексуалното насилие над 14-годишно момиче и спомагат за поправянето на грешките, допуснати при предишното съдебно дело в окръг Кук", заяви американският прокурор Джон Лауш.

Дата за произнасяне на присъдата не беше определена веднага. За тези нови присъди Кели го грозят от 10 до 90 години затвор, съобщи АФП.

По време на процеса пред журито бяха пуснати откъси от видеоклипове, в които се вижда сексуално насилие от страна на Кели над момичета на 14-годишна възраст.

Припомняме, че музикантът беше осъден в Ню Йорк за набиране и склоняване на тийнейджъри и жени за секс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама