Песен след песен: Музикалният пазар е завладян от Коледа


Песен след песен: Музикалният пазар е завладян от Коледа
Снимка: Istock

Има ембламтични песни, които свързваме с Коледа - "All I Want for Christmas is You", "White Christmas", "Last Christmas" и т.н. Но дали в сърцата на музикалните фенове има място за още празнични хитове? Дори да няма, доста изпълнители издават празнични сингли, а някои и цели албуми - тази година сред тях са Шер, Сам Смит, Бранди, Аланис Морисет. Коледният дух вече владее музикалния пазар.

Шер нарече продукцията си, която излезе още в края на октомври, Christmas - кратко и лаконично. Това е 27-ият студиен албум на певицата и първият, посветен на празник. Цели шест десетилетия след началото на кариерата си, тя се осмели да запише коледни парчета. Christmas е компилация от празнични класики и оригинални песни, като в изпълненията се включват редица колеги на Шер, сред които Стиви Уондър, Синди Лопър, Майкъл Бубле. В албума присъстват интерпретациите на певицата на популярните Santa Baby, Run Rudolph Run и Please Come Home For Christmas. Пилотното парче DJ Play A Christmas Song обаче е съвсем ново.

Британецът Сам Смит също посвети миниалбум на Коледа. Той твърди, че е влюбен в празника. Продукцията, озаглавена A Lonely Christmas, съдържа четири песни - The Lighthouse Keeper, Have Yourself a Little Merry Christmas, Palace и Night Before Christmas. Тя е на пазара от 20 ноември.

Вижте още: Стилни правила за празнично обличане от кралското семейство

С първи коледен албум този сезон се отчете и ар ен би звездата Бранди. Christmas with Brandy е осмата й студийна продукция и се появи на 10 ноември. Издаването й съвпадна с дебюта на коледната комедия Best. Christmas. Ever! на Нетфликс, в която Бранди има роля. Албумът на ар ен би певицата съдържа шест оригинални коледни песни, както и компилация от кавъри на традиционни празнични изпълнения.

И Аланис Морисет зарадва почитателите си предпразнично, като събра в миниалбум свои интерпретации на коледните песни, излизали в последните години. Проектът на празнична тематика носи името Last Christmas и включва: Happy Xmas (War Is Over) от 2020 г., What Child Is This, както и миналогодишната Little Drummer Boy. Изненадата е кавър на Last Christmas на групата "Уам". Морисет се опитва да накара песента да звучи по-ведро и според феновете й успява. Тя казва, че "Уам" била любима нейна група, както и че винаги много е харесвала Джордж Майкъл. "Кавърът на това парче е суперспециален и е перфектният начин да отпразнуваме сезонът", убедена е Аланис Морисет, цитирана от американски медии.

Групата "Бон Джоуви" издаде съвсем нова коледна песен този сезон. Сингълът Christmas Isn’t Christmas е балада за неподправените чувства и за спомените, които неизменно се появяват покрай всеки празник. Фронтменът Джон Бон Джоуви разказа пред американски медии, че е написал Christmas Isn't Christmas, вдъхновен от семейството си.

Меган Трейнър също традиционно не пропуска за Коледа да издаде нова продукция. През 2020 г. се появи албумът й A Very Trainor Christmas. Тази година тя направи кавър на класиката Jingle Bells за "Амазон мюзик" и записа коледен дует с телевизионния водещ и актьор Джими Фалън. Съвместното им парче Wrap Me Up беше премиерно представено в шоуто на Джими Кимел по телевизия Eй Би Си в последните дни на ноември. В публикация в профила си в Инстаграм Фалън разказа, че са направили песента за час и половина чрез видеовръзка.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама