Стилистът на звездите Лоу Роуч напуска модния бизнес


Стилистът на звездите Лоу Роуч напуска модния бизнес
Снимка: Getty Images

Известният холивудски стилист Лоу Роуч, който неочаквано обяви пенсионирането си с гръмко „Стига!”, направи своя дебют на модния подиум в шоуто на новата колекция на Boss и разказа пред списание Vogue за решението си да напусне модната индустрия и за творческите си планове.

Ревюто на новата колекция на Boss се проведе в Маями, а зад кулисите на шоуто Лоу Роуч не вършеше обичайната си работа – да облича звезди и модели. Той се готвеше сам да излезе на подиума. Наскоро стилистът публикува в Инстаграм съобщението, че напуска модата заради „лъжи“ и „политика“.

Вижте още: 8 звезди над 50, които не се обличат спрямо възрастта си

"Ако този бизнес беше свързан само с дрехи, щях да му се посветя до края на дните си, но, за съжаление, не е така! Политиката, лъжите и фалшивите слухове най-накрая ме довършиха! Вие спечелихте... аз напускам“, — написа тогава стилистът Зендая.

Оказа се, че Лоу Роуч не просто напуска индустрията, тръшвайки вратата, а планира да смени заниманието си, но работата му все пак ще бъде свързана с любимото му нещо - модата. Стилистът вече не иска да облича звездите на червения килим и да им се "подчинява": „Не казвам, че излизам от модата. Обичам модата. Обичам бизнеса и обичам да бъда съзидателен. Това, от което се отдалечавам, е стилът на знаменитостите, да обслужвам други хора. Ето от това аз си тръгвам, да."

През всичките девет години от кариерата си 44-годишният Лоу Роуч се посвещава изцяло на клиентите, които поставя по-високо от „собственото си здраве и щастие“. „Знаете ли какво, направих всичко, което исках да направя в тази кариера. Имам всички награди, отличия, промених живота на хората... И просто се чувствам така, сякаш ми стига, разбирате ли?"

Роуч не назова имена, но в мрежата вече предполага, че има предвид кавга със Зендая. Може би последната капка беше, че на последното шоу на Louis Vuitton в Париж стилистът нямаше достатъчно място на първия ред до Зендая, където те дойдоха заедно. Роуч трябваше да стои и да чака организаторите да решат проблема с местата и в крайна сметка трябваше да седне зад актрисата. За стилист от такава величина тази ситуация беше унизителна.

Лоу Роуч започва кариерата си с отварянето на ретро магазин в Чикаго, където веднаж влезе Кание Уест и това бе уловено от папараците. По-късно приятел на бащата на 14-годишната Зендая се обърна към Роуч за помощ при избора на рокля за нея. Така започна едно дългогодишно сътрудничество между актрисата и стилиста, който я превърна в модна икона. Роуч е работил и с много други звезди: Кери Уошингтън, Селин Дион, Аня Тейлър-Джой, Хънтър Шафър, Наоми Кембъл, Бела Хадид.

След неочаквано съобщение за оттеглянето си от индустрията, той получи огромна подкрепа от приятели, клиенти и фенове. Мнозина не можеха да повярват, че такъв талантлив и силен човек, израснал в бедно семейство и постигнал сам невероятен успех в кариерата си, е решил просто да си тръгне.

„Ако никога не сте си лягали гладни като дете, никога няма да разберете защо работя толкова усърдно. Все още се събуждам всяка сутрин с онова агонизиращо чувство, че всичко това може да свърши и мога да се върна там, откъдето дойдох. А там, откъдето дойдох, нямаше нищо, разбирате ли? Чувствах, че трябва да работя повече и да бъда по-добър от всички. Защото аз бях онова малко момче, което си лягаше да спи, разплакано, понеже просто нямаше достатъчно храна, за да бъда сит."

В един момент стилистът осъзнал, че вече не може да бъде в сянката на клиентите си и да ги обслужва. В крайна сметка това не е крайната му цел и наследството, което иска да остави след себе си. „Отдръпнах се, погледнах живота си и осъзнах, че нямам нищо друго, освен тази кариера.“

В бъдеще Лоу Роуч планира да се отдаде на свободно творческо плаване и да прави всичко, което го интересува. Дебютът на подиума в шоуто на Boss е първата стъпка към нещо ново.

Той ще се заеме с преподаване и с общуване с хора като него, като им помага да завладеят индустрията. С други думи, Роуч мечтае „да промени живота на хората, не само на знаменитостите, обличайки ги в най-добрите рокли“.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама