5 правила, които елегантните хора следват в живота


5 правила, които елегантните хора следват в живота
Снимка: iStock/Guliver

Елегантността е забравено и често пренебрегвано качество. Джорджо Армани казва „Елегантността не се забелязва, тя се помни.“

В бързината на нашия модерен живот твърде много от нас са забравили какво означава наистина да се наслаждаваме на по-фините неща и да живеем, издигайки живота си с вкус, селективност и класа. Ето кои са правилата, които елегантните хора следват в живота си.

1. Имат свой собствен стил

Независимо дали е мъж, или жена, висок или нисък, богат или беден, елегантният човек се интересува от това какво носи, използва, шофира, пие и яде. Те никога не мятат анцуг в бързината, стар шал или мръсни обувки, които са намерили в най-горното чекмедже на шкафа. Дори и да имат малко финанси, правят добре обмислени покупки, формирайки свой собствен уникален външен вид и никога не позволяват на телевизора или други хора да им казват кое е готино, уникално или красиво.

2. Уважават другите

Едно от най-важните правила, с които живеят елегантните хора, за да издигнат живота си на следващо ниво, е да уважават другите хора. Арогантността не е елегантна, всъщност е точно обратното.

Елегантният индивид дава на другите своето уважение и внимание, освен ако човекът отсреща не е загубил това право. Дори в моментите, когато не са в настроение, те намират деликатен начин да излязат от ситуация.

Вижте още: Малките неща, които да правите за себе си поне веднъж месечно

3. Внимават с изказа си

Изобщо няма съмнение, че елегантността има много общо с това как говорите. В много страни от Пакистан през Бразилия до Обединеното кралство и Съединените щати хората се оценяват по техните акценти и диалекти.

Но истината за елегантността е, че не става дума само за това откъде сте. Елегантността е свързана с начина, по който избирате да изразите себе си, а не само с думите, които използвате, или с акцента, на който сте били научени.

Използвате ли хумор, остроумие, сарказъм и метафори, за да добавите пикантност и ентусиазъм към разговора? Вие сте на път да станете наистина елегантни!

4. Обмислят с какво се хранят

Независимо дали ядете хайвер, или макарони със сирене, елегантността е свързана с количеството и начина, по който ядете. Виждали съм скъпи храни да бъдат третирани като хамбургери и евтини храни, изядени с внимание и финес.

Яденето на по-малки или средни порции, храненето с умерено темпо, пълното дъвчене са отличителните белези на елегантния човек.

5. Оценяват действията на другите

Друго от правилата на златния стандарт, с които елегантните хора живеят, е да благодарят на другите за това, което правят. Те са благодарни за енергията и времето на другите.

Независимо дали става дума за хранене в ресторант, обслужване от касиер в банката или общуване с хотелски портиер, те са наистина благодарни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама