Малките неща, които да правите за себе си поне веднъж месечно


Малките неща, които да правите за себе си поне веднъж месечно
Снимка: iStock

Понякога животът може да стане доста натоварен и е истинско предизвикателство да отметнем задачите от списъка. Често ни се иска да намерим време за дадено хоби или нещо дребно, но сме твърде претоварени, за да го направим. Въпреки това не всички надежди са загубени. Един чудесен начин да се справите с всичко е да направите месечен списък, където да впишете нещата, които трябва да правите поне веднъж месечно, за да се погрижите за себе си и психичното си здраве. Ето кои са 8-те неща, които непременно да включите.

1. Планирайте ден за „житейска администрация“

Това е най-добре да се направи в началото на месеца, но денят за администриране посветен на извършването на онези досадни елементи от списъка със задачи, които попадат в графата „живот“ - важни срещи (лекар, зъболекар, кръвни изследвания), преглед на бюджета ви, организиране на вашите файлове (документи, снимки от телефона) и т.н. Може би си мислите, че нямате нужда, но повярвайте, имате!

Вижте още: 7 ефективни начини да преодолеет раздяла

2. Харесайте си навик, който да приложите (или който да махнете)

Ние сме нашите навици. Всеки месец избирайте един навик, който искате да въведете в ежедневието си или такъв, който искате да спрете да правите. Като се фокусирате само върху един навик е по-вероятно да успеете в усилията си.

3. Посветете поне един ден на „нищоправене“

Почивката не е мързел, а абсолютно наложителен лукс. Уверете се, че отделяте поне един ден, за да не правите почти нищо, освен четене или гледане на филми. Вие заслужавате почивка.

4. Обадете се на любим човек, когото все забравяте

Взаимоотношенията са важни и трябва да се поддържат, за да са стабилни и здрави. Всеки месец поемайте инициативата да видите поне един човек в живота си, с когото сте искали да се уговорите отдавна, но не сте го направили. Това е един от най-добрите начини да се центрирате отново и да се почувствате по-здрави.

5. Почистете основно дома си

В допълнение към редовните почистващи дейности, правете основно почистване веднъж в месеца - като избърсване на вътрешността на микровълновата печка, почистване на фурната, подреждане на гардероба и т.н. Звучи изморително, но всъщност е доста удовлетворяващо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама