Звезди събраха 16 милиона за изследвания на СПИН


Звезди събраха 16 милиона за изследвания на СПИН
Снимка: Getty Images

Нов автомобил "Астън Мартин", портрет на бащата на Робърт де Ниро - Фондацията за изследване на СПИН amfAR събра близо 16 милиона евро на годишната си гала вечер в Антиб, Франция, съобщи АФП.

Сред звездите на събитието в четвъртък вечер бе холивудската звезда от "Титаник" Леонардо Ди Каприо. Негов портрет, рисуван от Деймиън Хърст, подписан от британския художник и от актьора, бе продаден на галавечерята, организирана от Фондацията за изследване на СПИН amfAR в Кан по време на кинофестивала с цел набиране на средства за изследвания на вируса ХИВ. От фондацията потвърдиха за Пи Ей мидия, че картината, която е част от колекцията на художника Spin Paintings и е датирана онлайн през 2016 г., е била продадена за 1,3 милиона евро. Творбата е била дарена за търга от колекционера Крисчън Левет, който написа в Инстаграм, че е купил картината на парти на Ди Каприо в Сен Тропе през 2016 г. Носителят на "Оскар" Ди Каприо, на 48 години, е присъствал на галата на amfAR заедно с майка си Ирмелин Инденбиркен, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Портретът на актьора обаче не е бил най-скъпо продаденият лот на търга. Нов модел на британската луксозна марка автомобили "Астън Мартин" бе продаден за 1,5 милиона евро. За половин милион евро бе продадена модна колекция с тоалети на Givenchy, Balmain, Armani. На търга бяха продадени още портрет на бащата на актьора Робърт де Ниро, ваканция в Исландия, снимки на фотомодели. Приходите от търга са 7,4 милиона евро.

Водеща на гала вечерта на amfAR бе Куин Латифа. Сред стотиците гости бяха Ева Лонгория, моделите Хайди Клум, Хелена Кристенсен, Алесандра Амброзио. Гостите почетоха паметта на Кралицата на рокендрола Тина Търнър.

Фондацията за изследване на СПИН amfAR е първата частна организация за борба със СПИН, създадена от Елизабет Тейлър през 80-те години на миналия век. Тя организира гала вечер в Антиб всяка година по време на международния кинофестивал в Кан. Миналата година на събитието бяха набрани над 17 милиона евро.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама